Köpvillkor & GDPR

Allmänt

Svenska vattenlaboratorium AB utför vattenprover samt säljer filtreringssystem för dricksvatten till privatpersoner och företag. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpevillkor
Genom att du godkänner Villkoren samtidigt som du lägger din beställning uppstår ett bindande avtal mellan Svenska vattenlaboratorium AB och dig som kund. I samband med att du lägger din beställning accepterar du även att du blir betalningsskyldig motsvarande orderns totalbelopp.
Betalning sker mot faktura (15 dagars betalningsvillkor räknat från den dag vi skickar ut rapporten).
Betalning av vattenfilter/reningsutrustning sker mot faktura (15 dagars betalningsvillkor).
Normal leveranstid för provtagningsmaterial av vattenanalys är 2-3 arbetsdagar från beställningsdagen. Varorna levereras normalt med brev direkt i din brevlåda eller med
DHL service Point till ditt närmaste utlämningsställe.
Normal leveranstid för vattenfilter är cirka 5 arbetsdagar.
Leverans av analysrapport sker via post, e-post vid förfrågan.
Svarstid för ett enkelt analyspaket är cirka 3 arbetsdagar. För vissa analyspaket kan leveranstiden vara något längre men överstiger normalt inte 15 arbetsdagar.
Outlösta försändelser omfattas inte av ångerrätten eller 14 dagars returrätten enligt Konsumentverkets rekommendationer. Alla paket ligger kvar på utlämningsställe i 14 dagar innan de returneras till oss. För paket som ej hämtas ut debiteras kunden för frakt- och returkostnad
Laboratoriet har rätt att endast utföra de analyser som ger relevanta mätvärden. Detta kan påverkas av tiden mellan provtagning och ankomst till laboratoriet eller om provtagningsinstruktionerna ej följts.

Garantier

• Normalt 4 år (10 år på filtertank),
• Vi garanterar att vattnet efter filtrering bedöms som tjänligt enligt Livsmedelsverkets råd om enskild dricksvattenförsörjning. (Gäller de riktvärden för vilka filtret/filtren är avsedda för).
• För att garantin ska gälla krävs att anläggningen är installerad och skött enligt instruktioner, att pumpkapaciteten för filtrets spolvatten behov uppfylls samt att råvattnets kvalitet inte har ändrats sedan tiden för köpet.

GDPR & Cookies

GDPR & Cookies

Vi på Svenska Vattenlaboratorium AB (Orgnr: 556895-4613) vill vara transparenta i hur vi arbetar och hur vi hanterar den information som vi via hemsidan samlar in om besökarna. Här berättar vi hur och varför vi behandlar personuppgifter och cookies på vår webbplats, samt dina rättigheter och våra skyldigheter gentemot dig, som besökare.

Personuppgiftsansvarig

Svenska Vattenlaboratorium AB är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter på denna webbplats. Det innebär att det är vårt ansvar att se till att du som besökare:

  1. Är medveten om varför och hur vi samlar in dina personuppgifter.
  2. Kan göra aktiva val att godkänna eller neka till behandling och lagring av dina personuppgifter (vi behandlar inte dina personuppgifter utan ditt godkännande).
  3. Kan uppdatera sina uppgifter.
  4. Kan bli glömd ur systemet och att informationen vi behandlar om dig raderas.
  5. Kan få alla personuppgifter vi lagrar om dig utlämnade till dig.
  6. Kan begära att vi exporterar dina personuppgifter vid, exempelvis, byte av leverantör.
  7. Har dina personuppgifter i säkert förvar hos oss. Vi lämnar inte ut dem till tredje part utan att du informeras och uttryckligen godkänner hur och varför detta sker.

Personuppgifter och cookies

Till personuppgifter räknas allt som kan identifiera dig personligen; namn, adress, personnummer, e-mail osv. Vid sidan av personuppgifter finns även cookies. Cookies är små filer som skickas till din dator via webbläsaren (om du inte stängt av cookies) när du besöker en webbplats. Deras funktion är att samla information om hur en besökare använder en webbplats, ofta för att kunna erbjuda anpassat innehåll.

Hur hanterar vi cookies?

Cookies spåras med hjälp av trackers, med olika syften. I vårt fall handlar det enbart om att erbjuda besökaren en skräddarsydd upplevelse av vårat utbud. Vi använder följande trackers för att spåra och analysera cookies:

  • Google Analytics
  • Facebook Pixel

Vilka cookies använder vi?

Här kan du se hur Google Analytics arbetar och sparar dina cookies: Google Analytics Cookie Policy

Hur länge lagrar vi cookies?

Vi lagrar cookies endast under så lång tid som det behövs för ändamålet. Dock max i ett år.

Så här tar du bort cookies i din webbläsare

Hur du raderar cookies ur din webbläsare beror på vilken du använder. Du hittar vägledning via webbläsarens egna gränssnitt, eller webbplats. Några vanliga webbläsare och hur du raderar cookies i dem (klicka för extern länk):

När lagrar vi personuppgifter?

Cookies lagras kontinuerligt, så länge du har godkänt det. I annat fall lagras personuppgifter när du gör något av följande:

  • Du laddar ner en guide/Whitepaper eller annan fil via ett formulär på vår sida
  • Du startar en chatt
  • På annat sätt lämnar över personuppgifter till oss digitalt, exempelvis anmälan till utbildning/event/seminarium, via kontaktformulär som avser offert eller jobbansökan, eller andra typer av formulär eller fält där du självmant matar in personlig eller företagsinformation.
  • Gör ett köp i webbshoppen

Att ge/dra tillbaka medgivande

Vi börjar bara behandla dina personuppgifter och cookies efter att du godkänt hanteringen, samt syftet bakom hanteringen.

Du förhindrar vidare lagring av cookies samt radering av redan lagrade cookies via din webbläsare. Tillvägagångssättet varierar beroende på webbläsare så vi hänvisar dig till din webbläsares hjälpavsnitt för att hitta rätt väg.

Om du avregistrerar dig från utskick / mailutskick tas dina personuppgifter bort ur listan. Du kan också maila oss på info@vattenlab.

Att uppdatera sina uppgifter

För att uppdatera dina personuppgifter behöver du bara maila oss på: info@vattenlab.se så löser vi det.

Att bli glömd

För att få dina uppgifter raderade ur våra system och register anmäler du det till oss på info@vattenlab.se.

Att få dina uppgifter utlämnade och/eller exporterade

För att få veta vilka personuppgifter vi har lagrade om dig och för att eventuellt exportera dem till en ny leverantör anmäler du detta till oss på info@vattenlab.se Vi skickar då snarast alla uppgifter vi har lagrade till dig.

Tredjepartsinformation

Vi säljer inte eller byter dina personuppgifter. Däremot använder vi oss av externa spårningssystem för att kunna följa upp marknadsåtgärder som ex: sökmotoroptimering, konverteringsspårning, (motsvarande eller liknande åtgärder) och det kan komma att tredjepartleverantörer ser (men ej lagrar, behandlar eller säljer vidare) dina lämnade uppgifter. Dina kortuppgifter lagras inte hos oss utan hos tredjepart (leverantör av kortbetalning).

Klagomål

Skulle du vara missnöjd med vårt sätt att behandla dina personuppgifter ber vi dig att i första hand kontakta oss på info@vattenlab.se. Om du inte är nöjd med vårt sätt att hantera ditt klagomål kan du istället framföra ditt klagomål till behörig tillsynsmyndighet, i Sverige för närvarande Datainspektionen (www.datainspektionen.se).

Stäng

Cart (0)

Du har inga produkter i varukorgen.


Stäng